Wednesday, May 20, 2015

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil Review


Καλημέρα! Είχα αρκετό καιρό να γράψω κριτική για κάποιο προϊόν, οπότε είπα "δεν κάνω ένα για το αγαπημένο μου λαδάκι καθαρισμού από τα The Body Shop?" Και ιδού, σε αυτό το post θα μάθετε ακριβώς γιατί έχω τόσο μεγάλη αδυναμία σε αυτό το cleansing oil και γιατί σίγουρα θα το αγοράσω ξανά!

Πρώτα θα αρχίσω με το προφανές, πόσο όμορφη, απλή και ντελικάτη συσκευασία έχει. Μου αρέσουν τα skincare προϊόντα που έχουν λιτή εμφάνιση και είναι πρακτικά. Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι το μπουκαλάκι του είναι διάφανο και έτσι μπορείς να βλέπεις πόσο προϊόν σου έχει απομείνει στην συσκευασία. 

Τώρα θα προχωρήσω στο προϊόν itself. Πρώτα θα πρέπει να σας αναφέρω ότι εδώ και χρόνια έχω δοκιμάσει πολλά λάδια καθαρισμού, από Ασιατικές εταιρείες όπως Shu Uemura, Fancl και DHC, αλλά και από άλλες όπως YSL και Mac. Μπορώ να πω πως αυτό που με είχε εντυπωσιάσει περισσότερο ήταν του Shu Uemura, αλλά δυστυχώς ήταν δώρο και σούπερ ακριβό για να το αγοράσω. Να πω την αλήθεια από τότε που ανακάλυψα τα micellaire νεράκια το παράτησα το άθλημα με τα λαδάκια καθαρισμού, όμως το μικρόβιο ξαναμπήκε όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Clinique Take The Day Off Cleansing Balm. Τότε θυμήθηκα πόσο βαθύ καθαρισμό κάνουν τα λάδια και τα balms, οπότε όταν τελείωσα το balm της Clinique ήθελα να δοκιμάσω ξανά ένα λαδάκι και έτσι πήρα το Camomile Silky Cleaning Oil από τα The Body Shop. Δεν το μετάνιωσα καθόλου που το διάλεξα, έχει φοβερή σύνθεση σαν μετάξι, ούτε πολύ βαριά αλλά ούτε και πολύ νερουλή, είναι όσο πρέπει για να καθαρίζει καλά το πρόσωπο, αλλά και για να ξεβγάζεται πολύ εύκολα. Το βασικό του συστατικό είναι το χαμομήλι, το οποίο είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες στα ευαίσθητα δέρματα, και στο δικό μου δέρμα που είναι ευαίσθητο ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα με κάποιον ερεθισμό ή να μου προκαλέσει ξηρότητα.


Πολλές μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει λαδάκια για να καθαρίσετε το πρόσωπο σας και να γνωρίζετε την όλη διαδικασία, άλλες πάλι μπορεί να μην τα έχετε δοκιμάσει ποτέ, θα σας πω όμως πως τα χρησιμοποιώ εγώ. Αρχικά βάζω 2 με 3 pumps από το λάδι στη παλάμη μου και το απλώνω σε στεγνό δέρμα κάνοντας ένα καλό μασάζ για να διαλυθεί το μακιγιάζ, μπορώ να πω πως αυτό είναι και το αγαπημένο μου σημείο στην όλη διαδικασία μιας και σου δίνει μια βουτυρένια αίσθηση την ώρα που κάνεις μασάζ στο πρόσωπο. Έπειτα βάζω λίγες σταγόνες νερού στις παλάμες μου και με απαλές κινήσεις το αναμιγνύω στο πρόσωπο μου ώστε το λάδι να πάρει μια γαλακτώδης υφή. Αφού τα έχω κάνει όλα αυτά, με ένα μικρό πετσετάκι, το οποίο έχω βρέξει καλά με ζεστό νερό, αφαιρώ καλά όλο το λάδι  τρίβοντας απαλά το πρόσωπο μου.  

Τις πιο πολλές φορές μετά χρησιμοποιώ και ένα gel καθαρισμού γιατί πάντα ήμουν υπέρ του double cleansing λόγω της λιπαρής μου επιδερμίδας. Υπάρχουν όμως φορές που τεμπελιάζω και σταματάω την διαδικασία εκεί χωρίς δεύτερο καθαριστικό και έχω προσέξει ότι ποτέ δεν μου έφραξε τους πόρους, κάτι που το κάνει ακόμα πιο τέλειο στα μάτια μου! Η τιμή του? Μόνο στα 14 ευρώ, το ξέρω ότι δεν είναι πάμφθηνο, αλλά συγκριτικά με αλλά λαδάκια, τα αξίζει τα λεφτά του.


Εσύ έχεις δοκιμάσει το Camomile Cleansing Oil? Θέλεις να το δοκιμάσεις ή προτιμάς κάποια άλλη μέθοδο για το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου? Περιμένω τη γνώμη σου.


10 comments:

  1. Πολυ ωραιο review, το εχω και συμφνωνω ειναι πολυ καλο ακριβως ομως ιδιο ειναι και το αγαπημενο μου της loreal στην πορτοκαλι συσκευασια , μου αρεσει λιγο παραπανω λογω μυρωδιας μυριζει σαν τσιχλοφουσκα ενω γι αυτο δεν τρελενομαι!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι αυτο εχει μια πιο φυσικη/earthy μυρωδια αλλα εμενα μου αρεσει lol

      Delete
  2. Το λαδάκι αυτό το δοκίμασα μια φορά στο κατάστημα και με εντυπωσίασε το πόσο απαλό ήταν και το ότι δεν άφηνε λιπαρότητα. Σίγουρα θα το δοκιμάσω καλύτερα κάποια στιγμή. Φιλάκια!

    ReplyDelete
  3. Η σειρά αυτή είναι απ'τις αγαπημένες μου. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν το έχω δοκιμάσει αλλά θέλω πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πραγματι φοβερη σειρα, λατρευω και το διφασικο νταμακιγιαζ ματιων!

      Delete
  4. δεν τα εχω δοκιμασει αλλα θα ηθελα

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραίο review Σοφάκι μου! Δεν το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά με έψησες μπορώ να πω, παρόλο που αγαπώ πολύ το λάδι καρύδας! Φιλιά :) x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμασεις καποια στιγμη, ειδικα οταν εχει εκπτωσεις. Εχει πιο ελαφρια υφη απο το λαδι καρυδας και ισως σου σρεσει καλυτερα τωρα που ειναι καλοκαιρι.

      Delete
    2. Θα το έχω κατά νου τότε ;) x

      Delete
  6. είναι σίγουρα από τα λαδάκια που θέλω να δοκιμάσω και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το πρώτο που θα δοκιμάσω. Ωραίο review!

    ReplyDelete