Thursday, July 30, 2015

Summer Haircare Routine.


Τέλη Ιουλίου και νομίζω πως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σας δείξω όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου για το καλοκαίρι. Η ρουτίνα που ακολουθώ τους καλοκαιρινούς μήνες  για την περιποίηση  των μαλλιών μου διαφέρει αρκετά από αυτή που έχω για τον χειμώνα, και αυτό γιατί τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιώ συχνά πιστολάκι για να στεγνώσω και να ισιώσω τα μαλλιά μου ενώ το καλοκαίρι τα αφήνω να στεγνώσουν τελείως φυσικά, και αυτό για τα δικά μου μαλλιά σημαίνει μπούκλες, και όπως γνωρίζετε οι φυσικές μπούκλες θέλουν άλλη περιποίηση και styling. Όποτε πάμε να δούμε τα αγαπημένα μου προϊόντα μαλλιών για το καλοκαίρι και πως ακριβώς τα χρησιμοποιώ! 


Θα αρχίσω με τα 2 πολυαγαπημένα μου σαμπουάν γι’ αυτή τη περίοδο. Το πρώτο είναι το Timotei Πολύτιμα Ελαία το οποίο μυρίζει απίστευτα, μυρίζει σαν καρύδα και είναι ότι καλύτερο για τώρα το καλοκαίρι, επίσης αφήνει τα μαλλιά μου πολύ μαλακά και ενυδατωμένα, δεν θα έλεγα ότι είναι σούπερ ενυδατικό σαν το επόμενο που θα σας δείξω, αλλά εάν έχετε κανονικά προς ξηρά μαλλιά θα το αγαπήσετε. Τώρα για περισσότερη ενυδάτωση κάποιες φορές χρησιμοποιώ το Renewing Argan Oil of Morocco Shampoo της OGX, και λέω κάποιες φορές γιατί είναι υπερβολικά ενυδατικό και θέλει προσοχή, αν τον χρησιμοποιώ συνέχεια μου λαδώνει τα μαλλιά και ας έχω ξηρή και αφυδατωμένη τρίχα. Δυστυχώς το συγκεκριμένο δεν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, μπορείτε όμως να το προμηθευτείτε από το Feelunique εδώ.


Συνεχίζω με μάσκες μαλλιών, και τονίζω ότι εδώ και καιρό έχω παρατήσει τα απλά conditioners και χρησιμοποιώ μόνο μάσκες μιας και είναι οι μόνες που προσφέρουν την ενυδάτωση που χρειάζονται τα μαλλιά μου. Σας δείχνω τις 2 αγαπημένες μου για αυτή την περίοδο, την Garnier Fructis Color Resist την οποία την χρησιμοποιώ σχεδόν συνέχεια, αφήνει τα μαλλιά μου απίστευτα μαλακά και θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες μάσκες ευρείας που κυκλοφορούν! Η δεύτερη μάσκα την οποία χρησιμοποιώ ανά μια ή δύο εβδομάδες είναι η Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque την οποία υπεραγαπώ αλλά επειδή είναι πανάκριβη την χρησιμοποιώ λες και είναι είδος προς εξαφάνιση!


Και τώρα θα σας μιλήσω για το αγαπημένο μου θέμα, λαδάκια μαλλιών! Το πόσο αγαπάω τα λαδάκια μαλλιών δεν λέγεται, θέλω να τα δοκιμάσω όλα! Ένα το οποίο δεν αποχωρίζομαι ποτέ και το έχω αγοράσει ήδη 2 φορές, πράγμα σπάνιο για μένα, είναι το Garnier Fructis Miraculous Oil Brushing Express. Όλο τον χειμώνα το χρησιμοποιούσα πριν από το πιστολάκι γιατί είναι θερμοπροστατευτικό, τώρα το καλοκαίρι το χρησιμοποιώ σε νωπά μαλλιά πριν να στεγνώσουν φυσικά. Είναι το μόνο λαδάκι ευρείας που έχω δοκιμάσει και μου δίνει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με ένα ακριβό κομμωτηρίου, βοηθάει πολύ με το φριζάρισμα και πραγματικά θρέφει τα μαλλιά! Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω και το κλασσικό Miraculous Oil γιατί έχω ακούσει πως είναι ακόμα πιο ενυδατικό. 

Δεύτερο πολυαγαπημένο λαδάκι μαλλιών, είναι το Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment, το οποίο αν και πανάκριβο κατά την γνώμη μου αξίζει κάθε σεντ! Εκτός από την απίστευτη μυρωδιά που έχει, η σύσταση του είναι πολύ πλούσια, και νιώθω ότι πραγματικά κάνει θαύματα στα μαλλιά μου. Δεν συγκρίνεται με άλλα λαδάκια κομμωτηρίου όπως το Kerastase Elixir Ultime, το οποίο είναι σαν ένα κοινό serum μαλλιών το οποίο δεν έκανε τίποτα απολύτως στα μαλλιά μου, είναι όμως στην ίδια κατηγορία με το Moroccanoil και το Orofluido. Αν με ρωτάτε ποιο προϊόν αξίζει περισσότερο να αγοράσετε από Macadamia, την μάσκα ή το λαδάκι, χωρίς δισταγμό σας λέω το λαδάκι! 


Για το τέλος σας άφησα το προϊόντα που χρησιμοποιώ στην παραλία αλλά και τα προϊόντα styling. Για την παραλία πάντα θέλω να έχω ένα διφασικό σπρέι μαζί μου το οποίο εκτός από ενυδάτωση θα προσφέρει και προστασία στο χρώμα των μαλλιών μου μιας και είναι βαμμένα. Το Schwarzkopf BC Bonacure Sun Protect Spray Conditioner είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά μιας και ξεμπλέκει τα μαλλιά, κάτι που με βασανίζει κάθε φορά που είμαι στη παραλία, αλλά και προστατεύει το χρώμα των μαλλιών μου. Αυτό που μου αρέσει πολύ στο συγκεκριμένο σπρέι είναι ότι περιέχει Monoi Oil το οποίο βοηθάει εξαιρετικά τα αφυδατωμένα μαλλιά!

Συνεχίζω με προϊόντα styling, και όπως σαν ανέφερα στην αρχή κάθε καλοκαίρι παρατάω το πιστολάκι και το ίσιωμα, και αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώνουν τελείως φυσικά. Μιας και το μαλλί μου είναι σπαστό/σγουρό πάντα χρησιμοποιώ προϊόντα που βοηθάνε στο να αναδεικνύουν τις μπούκλες μου. Για αρχή χρησιμοποιώ μια leave in κρέμα για μπούκλες της Sunsilk, την οποία υπεραγαπώ και χρησιμοποιώ non stop εδώ και χρόνια. Βοηθάει πολύ με το φριζάρισμα, οι μπούκλες μου δείχνουν πιο καλοσχηματισμένες και το καλύτερο απ’ όλα κοστίζει πολύ λίγο. Μετά από την κρέμα περνάω λίγο αφρό στα μαλλιά μου τσαλακώνοντας τα ελαφριά, και ένας αφρός που μου αρέσει πολύ είναι της Wella New Wave Curls & Waves, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλεία στο να κρατάνε οι μπούκλες άθιχτες για πάνω από μια μέρα.

Αυτά ήταν τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για την ρουτίνα των μαλλιών μου το καλοκαίρι. Εσείς ποια προϊόντα χρησιμοποιείτε?



6 comments:

  1. Τα δικά μου μαλλιά είναι τέρμα λιπαρά μιας και είναι φυσικά,όχι βαμμένα και ίσια οπότε έχω άλλες ανάγκες αλλά παρόλα αυτά απόλαυσα το ποστ σου και μπορώ να πω ότι ζηλεύω λίγο το argan oil shampoo... :)
    Φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ!! Και εγω πριν αρχισω να τα βαφω ειχα λιπαρα μαλλια, αλλα στην πορεια αλλαξαν τελειως!

      Delete
  2. Πολυ ωραια προιοντα! Χρησιμοποιω και εγω το λαδι και τη μασκα της Macadamia και ειμαι και εγω μεγαλη φαν. Προσφατα δοκιμασα και την leave-in κρεμα της Macadamia που ειναι και αυτη πολυ καλη αλλα δεν συγκρινεται με τη leave-in της Sunsilk που ειναι και πολυ φθινοτερη :) xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι leave in κρεμες της Sunsilk ειναι πολυ καλες και ενυδατικες!

      Delete
  3. Θελω πολυ να δοκιμασω Macadamia αλλα δεν μπορω δεν παει η καρδια μου :P πολυ ωραια ολα , το λαδακι της garnier το αγαπω και εγω ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε καταλαβαινω, και εμενα μου πηρε αρκετα χρονια μεχρι να παρω ακριβο λαδακι σε full size, και το πηρα γιατι το βρηκα σε σουπερ τιμη στο allbeauty.com. Μπορει καποια στιγμη να το ξαναπαρω στο μελλον οταν μου τελειωσει, αλλα μπορει και να περασει αρκετος καιρος γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημενη με της Garnier!

      Delete