Sunday, January 15, 2017

Beauty Favorites of 2016.


Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους! Εύχομαι να έχετε μια ολοκαίνουργια δημιουργική χρονιά στην oποια θα πραγματοποιήσετε όλες η τουλάχιστον τις περισσότερες επιθυμίες σας! Σαν  έθιμο πια όταν τελειώνει  ένας  χρόνος και αρχίζει ένας καινούργιος οι beauty bloggers μιλάμε για τα προϊόντα ομορφιάς τα οποία ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε περισσότερο το προηγούμενο έτος, έτσι και εγώ θα σας μιλήσω για τα προϊόντα τα οποία ξεχώρισα περισσότερο το 2016. Αν και μέσα στη χρονιά δεν σας έδειξα τα αγαπημένα μου προϊόντα μέσα από posts κι αυτό γιατί πειραματίστηκα αρκετά δοκιμάζοντας καινούργια προϊόντα από τα οποία πολλά δεν με ενθουσίασαν, ήρθε όμως η ώρα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που δοκίμασα και οντως μου άρεσαν πολύ. Πάμε λοιπόν να δούμε πια είναι αυτά.


Θα αρχίσω με προϊόντα περιποίησης προσώπου, και συγκεκριμένα με την Avene Hydrance Optimale Light την οποία δοκίμασα κατά λάθος και όμως έτυχε να την αγαπήσω. Γενικά μέσα στον χρόνο δοκίμασα πολλές ενυδατικές προσώπου οι οποίες είτε δεν έκατσαν καλά στο δέρμα μου είτε απλά μου ήταν αδιάφορες, την συγκεκριμένη  την δοκίμασα όταν μου την έδωσε η μητέρα μου γιατί  δεν την βρήκε αρκετά ενυδατική για το δικό της δέρμα. Τον καιρό που την δοκίμαζα το δέρμα μου ήταν και λιπαρό αλλά και αφυδατωμένο ταυτόχρονα, αυτή η  κρέμα κατάφερε να ενυδατώσει το δέρμα μου και να εξαφανίσει όλα τα ξερά σημεία που είχα στα μαγούλα. Αν έχετε δοκιμάσει ενυδατικές που προορίζονται για μικτά-λιπαρά δέρματα θα έχετε σίγουρα δοκιμάσει κρέμες οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να κάθονται πάνω στο δέρμα σαν φιλμ και να μην τις απορροφά  με σκοπό το δέρμα να παραμένει αφυδατωμένο, με τη συγκεκριμένη δεν έχω τέτοιο πρόβλημα.

Άλλο ένα προϊόν περιποίησης προσώπου που μου άρεσε πολύ ήταν η κρέμα ματιών της Clinique Pep Start, από την όποια να πω και την αλήθεια δεν είχα τρομερές προσδοκίες, είχα την εντύπωση ότι θα είναι πολύ ελαφριά και όμως δίνει την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα μου χωρίς να είναι βαριά, αφήνει μια ελαφριά κολλώδης υφή για λίγη ώρα τόσο όσο πρέπει για να κάτσει από πάνω το concealer και να δέσει χωρίς να βγάλει κάποια λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη γνώμη μου είναι η τέλεια κρέμα ματιών για τις πρωινές ώρες όταν δε θέλουμε κάτι βαρύ για κάτω από το concealer αλλά χρειαζόμαστε ενυδάτωση.


Θα προχωρήσω σε δυο προϊόντα μακιγιάζ προσώπου τα οποία δοκίμασα πρώτη φορά τη χρονιά που πέρασε και μου άρεσαν πολύ. Πρώτο είναι το Loreal True Match foundation, ίσως το πιο διάσημο foundation παγκοσμίως αλλά εγώ περίμενα χρόνια για να το δοκιμάσω. Δεν είναι και το πιο long-lasting foundation στον κόσμο αλλά ούτε και είναι διάσημο για να κραταει τη λιπαρότητα μακριά, ωστόσο πάνω στο δέρμα δείχνει πολύ φρέσκο, δίνει  αρκετή κάλυψη χωρίς να είναι υπερβολικό, και γίνεται ένα με τον λαιμό μου, πράγμα  σπάνιο για μένα  τουλάχιστον. Δεύτερο προϊόν είναι το Too Faced Sun Bunny Bronzer, το οποίο δεν είναι τόσο  διάσημο όσο το αδελφάκι του Chocolate Soleil, αλλά μου αρέσει περισσότερο γιατί έχει θερμή απόχρωση με χρυσούς ιριδισμούς, είναι ένα shimmery bronzer αλλά είναι πολύ απαλό και το καλοκαίρι  δείχνει  απίστευτα  τέλειο. Δεν είναι το bronzer που επιλέγω να φοράω τώρα το χειμώνα αλλά άνοιξη και καλοκαίρι δεν το αποχωρίζομαι.


Σχετικά με το μακιγιάζ των ματιών μια μάσκαρα που ξεχώρισα είναι της Erre Due η Excess 3D, η οποία αν και έχει μικρό πλαστικό βουρτσάκι καταφέρνει να δίνει αρκετό μήκος, ένταση  και διαχωρισμό στις βλεφαρίδες μου αλλά και να τις κρατάει καμπυλωτές για πολύ ώρα, πράγμα που με εξέπληξε αφού έως τώρα μόνο αδιάβροχες μασκάρα κατάφερναν κάτι τέτοιο στις τελείως ίσιες βλεφαρίδες μου. Τώρα για τα φρύδια έκανα ένα μικρό διάλειμμα από τα μολύβια και χρησιμοποιούσα το Master Brow της Maybelline, από το οποίο χρησιμοποιούσα μόνο την σκιά για τα φρύδια, όχι το κερί ούτε το highlighter. Μου αρέσει πολύ το φυσικό αποτέλεσμα που δίνει στα φρύδια μου, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει αρκετή ένταση γιατί έχω πολλά κενά και το χρώμα τους είναι ανοιχτό οπότε η ένταση είναι αυτό που χρειάζονται.


Συνεχίζω με προϊόντα για τα χείλη τα οποία είναι αρκετούτσικα. Πρώτο είναι το Golden Rose Matte Lipstick Crayon στην απόχρωση 13, το οποίο δεν περίμενα να μου αρέσει περισσότερο από τα Velvet Matte Lipsticks της Golden Rose αλλά έγινε. Είναι πανεύκολο στο να το απλώσεις και λειτουργεί σαν μολύβι χειλιών και κραγιόν μαζί, 2 σε 1 δηλαδή, και η απόχρωση είναι ένα ροζ με θερμούς υποτόνους, σε κάποιες κοπέλες μπορεί να δείχνει πιο κοραλι σε κάποιες άλλες πιο ροζ ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας. Άλλο ένα κραγιόν που με εξέπληξε και μάλιστα προς το τέλος της χρονιάς είναι το Korres Raspberry Twist Lipstick στην απόχρωση Charm. Είναι και αυτό σε μορφή μολυβιού αλλά δεν είναι ματ σαν της Golden Rose και δεν χρειάζεται ξύσιμο. Είναι μια απόχρωση που δεν θα την αγόραζα από μόνη μου γιατί είναι ένα έντονο ροζ με κόκκινους υποτόνους , και οτιδήποτε με κόκκινο προσωπικά το αποφεύγω  αλλά το έλαβα ως δώρο με μια παραγγελία που έκανα από ένα ηλεκτρονικό  φαρμακείο και με εξέπληξε το πόσο  καταφέρνει να ζωντανεύει  όλο μου το πρόσωπο. Επίσης μου αρέσει  που έχει glossy υφή γιατί δείχνει πολύ ελαφρύ και φρέσκο, εάν ήταν ματ επειδή είναι ένα έντονο χρώμα για τα δικά μου γούστα,  πιθανότατα να μην το φόραγα καθόλου.


Συνεχίζω με προϊόντα χειλιών και μάλιστα με τα πολύ διάσημα τον τελευταίο χρόνο ColourPop Ultra Satin Lip, τα οποία αν και προστέθηκαν πρόσφατα στη συλλογή μου, μου έχουν κλέψει τη καρδιά. Γενικά δεν έχω δοκιμάσει πολλά υγρά κραγιόν πέρα από της NYX και της Seventeen τα οποία δεν μου άρεσαν καθόλου, τα συγκεκριμένα όμως της ColourPop μου άλλαξαν γνώμη. Έχουν μια πολύ απαλή και λεπτή υφή σαν αφρός, σχεδιάζω τα χείλη μου πανεύκολα χωρίς να χρειάζομαι μολύβι και διαρκούν πολλές ώρες χωρίς να νοιώθω τα χείλη μου υπερβολικά στεγνά όπως κάνουν κάποια ματ κραγιόν. Οι δυο αποχρώσεις που έχω και αγαπάω και τις δυο πάρα πολύ είναι η Echo Park, που είναι ένα ροδάκινο-καφέ nude, και η Alyssa, που είναι ένα μωβ-ροζ nude. Και τα δύο τα φοράω συνέχεια από τότε που τα αγόρασα και στο μέλλον σίγουρα σκοπεύω να αποκτήσω και άλλες αποχρώσεις.

Για το τέλος άφησα ένα άρωμα, το άρωμα που φόρεσα περισσότερο το 2016 και είναι το Jimmy Choo Illicit. Έχει την πιο ωραία ζεστή και ελαφριά μυρωδιά βανίλιας που είχα ποτέ σε άρωμα, αν και όταν το πρωτοβάζεις μυρίζεις και διάφορες νότες από λουλούδια και φρούτα, όπως άνθη πορτοκαλιάς, τριαντάφυλλο και νεράντζι, αυτό που μένει στο τέλος είναι η βανίλια με το μέλι, και το κεχριμπάρι με το σανδαλόξυλο. Κατά τη γνώμη μου φοριέται τέλεια από το πρωί έως το βράδυ, και μένει απίστευτα πολύ στα ρούχα, μιλάμε για μέρες. Αν και μου τελείωσε πρόσφατα, χαίρομαι πολύ που το έλαβα ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τη λατρεμένη μου μητέρα, που ξέρει πόσο πολύ το αγαπάω.



Αυτά λοιπόν είναι τα προϊόντα που ξεχώρισα και αγάπησα περισσότερο μέσα στο 2016, και όχι μόνο αλλά ακόμα και τώρα τα χρησιμοποιώ συνέχεια. Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτά, και ποια είναι η γνώμη σας? Θα ήθελα να μάθω και τα δικά σας αγαπημένα προϊόντα για τον χρόνο που πέρασε.

12 comments:

  1. Κ εμένα μου άρεσε πολύ το μολύβι χειλιών της Golden Rose 13 που αγόρασα αλλα 3 σε άλλα χρώματα! Είναι ωραίο το αποτέλεσμα matte! Και τα lip gloss που πήρες είναι όμορφα. Enjoy!

    ReplyDelete
  2. Τις δυο αποχρώσεις από Colourpop τις έχω και εγώ και τις έχω λατρέψει! Μου έδωσες πολλές ιδέες! ;)
    Κατερίνα| P.S. Kate
    http://p-s-kate.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να ξερεις μετα το post στο blog σου κολλησα με αυτες τις 2 αποχρωσεις των Ultra Satin Lips και ετσι τα παρηγγειλα :)

      Delete
  3. Καλή χρονιά, Σοφία! Τα περιμέναμε πως και πως τα αγαπημένα σου. Μας αρέσει τρομερά η αισθητική σου και για μία ακόμη φορά οι επιλογές σου είναι εξαιρετικές. Η mascara από Erre Due πραγματικά υπέροχη. Επίσης όπως φαίνεται δεν θα τη γλυτώσουμε τελικά αυτή την παραγγελία από Colourpop που αποφεύγουμε να κάνουμε εδώ και καιρό! χεχε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τα καλα σας λογια!! Να την κανετε, αν και πολυ φοβαμαι οτι θα κολλησετε σαν και εμενα και θα θελετε και αλλα χαχαχα!

      Delete
  4. πολυ ωραία Πράγματα ξεχωρεισες καλή χρόνια

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραία όλα τα προιόντα! Τα satin lipsticks της Colourpop είναι υπέροχα! Εγώ αγόρασα το littlestitious και δεν το αποχωρίζομαι! Σου προτείνω να δοκιμάσεις και απο Sephora! Είναι πολύ καλά με μεγάλη διάρκεια και δεν ξηραίνουν τα χείλη!

    Φιλάκια,

    Ιωάννα

    http://thecolourfulbouquet.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ! Σιγουρα θα το κανω, ειδικα τωρα που εβγαλε και καινουργιες αποχρωσεις.

      Delete
  6. Το Lip Crayon της GR το έχω και εγώ.... για εμενα είναι καθημερινή επιλογή... Πολύ ωραία τα αγαπημένα σου....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ! Ειναι πολυ ευχρηστα για καθε μερα, θελω να δοκιμασω και αλλες αποχρωσεις στο μελλον.

      Delete
  7. Αγαπω πολυ τα lip crayon της golden roze ειναι τρομερα ενυδατικα και εχουν υπεροχα χρωματα.Θελω πολυ να δοκιμασω και την Monster browh pallete της Maybelline.Πολυ ωραιο ποστ:)

    ReplyDelete
  8. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
    almond oil for hair Faisalabad

    ReplyDelete