Wednesday, October 28, 2015

Empties #8 - Summer Edition (Skincare & Make-Up)


Καλημέρα σε όλους! Επιτέλους μετά από αρκετή καθυστέρηση το δεύτερο μέρος των καλοκαιρινών μου empties έφτασε! Σε αυτό το post θα δείτε όλα εκείνα τα προϊόντα που τελείωσα μέσα στο καλοκαίρι και έχουν σχέση με περιποίηση προσώπου και μακιγιάζ. Πάμε να ξεκινήσουμε διότι το post προβλέπετε να βγει αρκετά μεγάλο!


Θα αρχίσω με  2 sheet μασκούλες από τα Sephora, οι οποίες αν και ακριβές για μάσκες μιας χρήσης μου φάνηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες. Πρώτη φορά δοκίμαζα υφασμάτινες μάσκες και μου άρεσαν πολύ, μια ήταν η Green Tea και η άλλη ήταν η Pomegranate. Η Green Tea υπόσχεται ότι βοηθάει τα λιπαρά δέρματα με ατέλειες αλλά δυστυχώς με απογοήτευσε μιας και δεν είδα καμία διαφορά στην λιπαρότητα, όσον φορά για τις ατέλειες δεν περίμενα και κάτι με μόνο μια εφαρμογή. Από την άλλη η Pomegranate μου άρεσε πάρα πολύ, έδωσε μια φοβερή λάμψη στο πρόσωπο μου η οποία κράτησε για μια ολόκληρη μέρα, αλλά εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα προσέξτε γιατί θα σας κάνει  ακόμα πιο λιπαρή. 

Συνεχίζω με ένα πακετάκι μαντηλάκια καθαρισμού με ρόδι από Korres , για το οποίο δεν έχω να αναφέρω και πολλά, είναι απλά μαντηλάκια καθαρισμού τα οποία γενικά δεν πολυχρησιμοποιώ αλλά κάθε καλοκαίρι μου είναι χρήσιμα. Τα συγκεκριμένα ενώ δεν μου προκάλεσαν κάποια αντίδραση, ούτε με έδειχναν λιπαρή, δεν μου άρεσε το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά υγρά οπότε χρειαζόμουν 2 κάθε φορά για να ξεβάψω το μακιγιάζ μόνο του προσώπου και όχι των ματιών, οπότε δεν θα τα ξαναγοράσω στο μέλλον.

Από κρέμες τελείωσα ένα βαζάκι από την πολυαγαπημένη μου ενυδατική προσώπου με Άνθη Αμυγδαλιάς του Korres. Αυτή την κρέμα την αγαπάω γιατί δεν μου ερεθίζει τη επιδερμίδα και δεν μου προκάλεσε ποτέ σπυράκια, αν και την ξαναγόρασα πριν από καιρό τώρα που έχω αρκετά λιπαρή επιδερμίδα την φοράω μόνο τα βράδια. Τελείωσα και μια κρέμα ματιών, την Rheacalm από A-Derma, την οποία κατευχαριστήθηκα. Είναι μια πολύ απαλή κρέμα ματιών η οποία είναι ειδική για άτομα τα οποία υποφέρουν από ευαισθησίες στα μάτια αλλά και στην περιοχή γύρω από τα μάτια, σίγουρα θα την ξαναγοράσω κάποια στιγμή στο μέλλον.


Συνεχίζω με προϊόντα περιποίησης προσώπου και συγκεκριμένα για τον καθαρισμό του προσώπου, τελείωσα από τα The Body Shop το Tea Tree Squeaky-Clean Scrub το οποίο μου άρεσε πολύ αλλά όχι σαν scrub αλλά σαν απλό καθαριστικό gel, μιας και δεν μου πρόσφερε την απολέπιση που ήθελα. Μου άρεσε όμως να το χρησιμοποιώ κάποια πρωινά μέσα στην εβδομάδα και ειδικά στα πρωινά ντους, διότι έχει μια υπέροχη μυρωδιά μενθόλης και tea tree η οποία σε βοηθάει πολύ να ξυπνήσεις.  Επίσης από τα The Body Shop τελείωσα και το Camomile Waterproof Eye & lip Make-Up Remover το οποίο λάτρεψα! Μαζί με το Sephora Waterproof Eye Makeup Remover είναι από τα καλύτερα διφασικά ντεμακιγιάζ ματιών που έχω δοκιμάσει ποτέ! Είναι απίστευτα απαλό με τα μάτια ενώ κάνει φοβερή δουλειά στο να αφαιρεί μέχρι και την πιο hardcore αδιάβροχη μάσκαρα, και επειδή περιέχει χαμομήλι βοηθάει πολύ εκείνες τις κοπέλες που έχουν ευαίσθητα μάτια και αυτό το κάνει ένα τσακ καλύτερο από άλλα, επειδή είναι πιο ακριβό συνήθως προτιμώ των Sephora αλλά όποτε θα το βρίσκω σε έκπτωση πάντα θα αγοράζω ένα μπουκαλάκι.

Τελείωσα και δύο προϊόντα τα οποία αγοράζω εδώ και πολύ καιρό και τα έχω ήδη ξαναδείξει σε παλιότερα empties posts, πρώτο είναι το η τονωτική λοσιόν της Clinique, Clarifying Lotion #2 την οποία αγόραζα για πολλά χρόνια αλλά τώρα αποφάσισα να κάνω ένα διάλλειμα και να δοκιμάσω κάτι άλλο. Είναι καλή αλλά ποτέ μου δεν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω σε όλο μου το πρόσωπο παρά μόνο σε πιγούνι και μέτωπο λόγω του έντονου οινοπνεύματος που περιέχει, οπότε είπα να αρχίσω να αγοράζω άλλες λοσιόν τις οποίες θα μπορώ να τις χρησιμοποιώ σε όλο  το πρόσωπο.

Τέλος από προϊόντα περιποίησης προσώπου τελείωσα άλλο ένα μπουκαλάκι από το πολυαγαπημένο μου micellar νερό της Nivea Sensitive 3 in 1. Προσωπικά το θεωρώ ένα από τα καλύτερα νεράκια καθαρισμού που κυκλοφορούν στην αγορά, για μένα είναι καλύτερο και από της Garnier. Δεν μου ερεθίζει καθόλου το πρόσωπο, δεν αφήνει το δέρμα μου ούτε ξηρό και να τραβάει αλλά ούτε λιπαρό και κολλώδες, είναι απλά τέλειο. Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα νεράκια καθαρισμού, αλλά το συγκεκριμένο θα είναι πάντα μια safe επιλογή για εμένα. Τα νεράκια micellar δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ για ντεμακιγιάζ ματιών μιας και ποτέ δεν λειτουργούν καλά σ’εμένα, μου στεγνώνουν πολύ την περιοχή των ματιών, οπότε η γνώμη μου είναι καθαρά και μόνο για ντεμακιγιάζ προσώπου.


Και τώρα ήρθε η ώρα για τα προϊόντα μακιγιάζ, πράγμα σπάνιο για μένα αλλά μιας και μάζευα empties για καιρό ε κάτι κατάφερα να τελειώσω και εγώ η κακομοίρα. Όπως θα δείτε τα πιο πολλά είναι foundations, και αυτό γιατί τα μάζευα για πάρα πολύ καιρό, πρώτο foundation είναι ένα από τα αγαπημένα μου το Mac Pro Longwear, και μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το τελειώνω. Το αγαπώ πολύ γιατί ποτέ δεν μου προκάλεσε σπυράκια και ενώ δεν έχει πολύ βαριά σύσταση, όπως το Studio Fix για παράδειγμα, κράταγε για πάρα πολλές ώρες πάνω στο πρόσωπο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο review που είχα γράψει εδω. Είναι μια safe επιλογή για μένα και ότι καινούργιο foundation και εάν δοκιμάζω πάντα θα γυρνάω πίσω σε αυτό!

Από Bourjois τελείωσα 2 foundations, το πρώτο είναι το Healthy Mix Serum για το οποίο έχω κάνει και full review εδώ. Το συγκεκριμένο μου άρεσε πολύ πριν από κάποια χρόνια όταν είχα πιο αφυδατωμένη επιδερμίδα, τώρα όμως που η λιπαρότητα ξαναγύρισε στο πρόσωπο μου πέφτει κάπως βαρύ. Το προτείνω σε όσες κοπέλες έχουν ξηρό/κανονικό, το πολύ μικτό δέρμα και θέλουν ένα foundation με μέτρια κάλυψη και να δείχνει το πρόσωπο φρέσκο και λαμπερό. Στα υπερ του είναι η υπέροχη φρουτένια μυρωδιά που έχει.

Το δεύτερο foundation από Bourjois που τελείωσα είναι το Happy Light, το οποίο δυστυχώς αν και μου άρεσε η λεπτόρρευστη σύσταση του, η απόχρωση του ήταν τελείως off για μένα. Παρόλο που πήρα την πιο ανοιχτή απόχρωση που κυκλοφορεί στη Ελλάδα την Νο51, πάνω στο πρόσωπο μου έδειχνε αρκετά πορτοκαλί, οπότε φρόντιζα κάθε φορά να το αναμιγνύω με ένα άλλο αρκετά ανοιχτόχρωμο foundation. Από την ίδια σειρά της Bourjois τελείωσα και το Happy Light Luminous Serum Primer το οποίο μου άρεσε αρκετά, δεν το φόραγα κάτω από όλα τα foundations, πάρα μόνο τα πολύ ματ και καλυπτικά γιατί είναι luminous primer, έτσι έσπαγε λίγο την μονοτονία του ματ και έδινε μια πολύ ωραία λάμψη στο δέρμα. Στα μείον του είναι η απίστευτα μικρή ποσότητα του, μόνο 15 ml και κοστίζει γύρω στα 15 ευρώ.


Μια πούδρα που κατάφερα να τελειώσω μετά από πολύ καιρό, είναι η Maybelline Dream Mat Powder, η οποία δεν κυκλοφορεί πια και έχει αντικατασταθεί από την Matte Maker. Τη συγκεκριμένη δεν την χρησιμοποιούσα για να σετάρω foundation, αλλά για να σετάρω μόνο το concealer, γι’ αυτό και μου πήρε αρκετό καιρό να τελειώσω. Ποτέ δεν μου έκατσε καλά στο πρόσωπο, δεν βοηθούσε με τη λιπαρότητα, αλλά είχε μια φοβερά μεταξένια υφή και έκανε την περιοχή κάτω από τα μάτια μου να δείχνει πιο λεία, γι αυτό και την χρησιμοποιούσα μόνο κάτω από τα μάτια μου.

Empties post δικό μου χωρίς μάσκαρες γίνεται? Δε γίνεται! Αυτή τη φορά σας έχω δύο, μία είναι η Benefit Roller Lash για την οποία σας έχω ήδη μιλήσει στο review που είχα κάνει εδώ. Πολύ καλή μάσκαρα εάν θέλετε μήκος και ειδικά εάν τις θέλετε καμπυλωτές. Δεύτερη μάσκαρα είναι η Better Than Sex της Too Faced, σε mini size η οποία ήρθε μέσα σ’ ένα περσινό Χριστουγεννιάτικο σετάκι. Να πω την αλήθεια με απογοήτευσε, περίμενα να δίνει full όγκο αλλά το μόνο που έκανε ήταν να τις κολλάει μεταξύ τους και να τους δίνει μια λάθος φορά με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες μου να δείχνουν κάπως περίεργες.

Τελευταίο προϊόν είναι η αγαπημένη μου βάση ματιών, η Too Faced Shadow Insurance. Δε ξέρω και εγώ πόσες φορές έχω αγοράσει αυτή τη βάση ματιών, ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, καλύτερη και από την Urban Decay Primer Potion. Εάν έχετε λιπαρά βλέφαρα θα σας σώσει, κρατάει τις σκιές αναλλοίωτες για πάνω από 8 με 10 ώρες, φυσικά και θα την αγοράζω συνέχεια στο μέλλον όπως κάνω εδώ και χρόνια.


Αυτά λοιπόν ήταν και τα υπόλοιπα summer empties μου, ελπίζω να χαρήκατε το post. Μάλλον θα μου πάρει λίγο καιρό μέχρι να ξαναμάζεψω άδειες συσκευασίες αλλά σας υπόσχομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου μιας και το έχω βάλει σκοπό να τελειώσω κάποια απο τα προιόντα που κάθονται στα συρτάρια μου εδώ και καιρό. Πείτε μου εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια απο αυτά τα προιόντα, ποια είναι η γνώμη σας?





10 comments:

  1. Ωωω πραγματικα μπραβο για τα προιοντα μακιγιαζ σε καταλαβαινω και εγω ποτε δεν μπορω να τα τελειωσω ουφ, θελω πολυ να δοκιμασω το healthy mix serum πιστευω θα μου ταιριαζει πολυ!!! Την roller τον αγαπω!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι ενα πολυ ωραιο foundation,δειχνει πολυ φυσικο και ειναι πολυ ευκολο στο να το απλωσεις.

      Delete
  2. ΩΩΩΩωωωωω τελειώνω και εγώ προϊόντα σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά εσύ με ξεπερνάς κατά πολύ! Μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ από Bourjois foundation. Αγαπημένο είναι το 123 :). Φιλιάααα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαχαχαχα! Mωρε τα μαζευα για αρκετο καιρο γι'αυτο ειναι πολλα :)

      Delete
  3. δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά που έδειξες αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω τις μάσκες. αλλά μου έκανες την καρδιά περιβόλι με αυτά τα λόγια :/ θα κοιτάξω να αποφύγω σίγουρα αυτές τις δύο, γιατί με ενδιαφέρει η λάμψη μεν αλλά όχι να συνοδεύεται από λιπαρότητα. Φιλιά <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχει παρα πολλες καθε μια για διαφορετικο σκοπο, αυτη με το ροδι μου αρεσε πολυ αλλα πιο πολυ για βραδυ λογο της λιπαροτητας.

      Delete
  4. Ωραία empties, το ντεμακιγιάζ του Body Shop μπήκε στη λίστα για δοκιμή! Με τόσα foundation πώς και δεν τελείωσες κανένα concealer; Founbdation, concealer και πούδρες είναι τα "εύκολα" μου χαχαχα! μαζί με μάσκαρα εννοείται! Τη rollerlash θέλω να τη δοκιμάσω αλλά σκέφτομαι μήπως η maybelline-χμμμ ξεχνάω το όνομα-η τελευταία στη ροζ συσκευασία- είναι παρόμοια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ελα μου ντε χαχαχα! Ειναι γιατι εχω διαφορα τα οποια κοντευουν να τελειωσουν αλλα τα κραταω ακομη γιατι τα λυπαμαι. Την επομενη φορα σιγουρα θα δεις concealer αλλα οχι foundations. Της Maybelline λες την Lash Sensational? Λεω και εγω να την δοκιμασω καποια στιγμη αν την πετυχω σε καλη τιμη, της Benefit ομως μπορεις να την δοκιμασεις στην mini size εκδοχη για να δεις εαν σου ταιριαζει.

      Delete
  5. Αγαπώ και εγώ την ενυδατική του Κορρέ και το primer ματιών της Too Faced, το οποίο μου τελείωσε πρόσφατα και θα πάω σίγουρα Sephora μέσα στις επόμενες μέρες να το πάρω (νομίζω έχουν και έκπτωση τώρα στις αποκλειστικές μάρκες). Φιλιά πολλά Σοφία μου :) x

    ReplyDelete
  6. Αφού διάβασα με προσοχή και το 1ο και το 2ο version των empties σου.. κατέλληξα ότι αν είχαμε γνωριστεί θα ήμασταν πολύ καλές φίλες! όλα αυτά τα χρόνια περιποίησης έχω δοκιμάσει τα παντα (σχεδόν) και τέτοια γκάμα έχω δει μόνο στο Attica χαχα και στο empties post σου! https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/prosopo/enudatosi-adigiransi/?sortBy=NewProducts

    ReplyDelete