Monday, March 7, 2016

Seventeen Blushers.


Σε αυτό το post αποφάσισα να σας μιλήσω για τα πολυαγαπημένα μου ρουζ από την Seventeen, για τα οποία έχω αναφερθεί πολλές φορές στο blog ειδικά στα αγαπημένα του μήνα. Η Seventeen είναι μια ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ομορφιάς από το 1962, είναι η εταιρεία από την οποία αγόρασα τα πρώτα μου καλλυντικά στη αρχή της εφηβείας μου και παρόλα τα χρόνια που περάσανε, αν και έχω δοκιμάσει άπειρα καλλυντικά απο διάφορες εταιρείες, εξακολουθώ να την εμπιστεύομαι ειδικά σε κάποια προϊόντα όπως είναι τα ρουζ. Παλιότερα είχαν μόνο μια σειρά με ρουζ, την Silky, αλλά χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ξεχωριστές σειρές ανάλογα με την υφή τους, όπως ματ και pearl για τα οποία θα σας μιλήσω σήμερα.

Ωρολογιακά απο κάτω αριστερά: Natural Rose, Hazelnut. Cafe Au Lait, Apple Cider. 

Natural Matte in 03 Café Au Lait – Όταν διάλεξα τη συγκεκριμένη απόχρωση δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ! Όπως λέει και το όνομα του είναι μια ζεστή καφέ απόχρωση, δεν έχει έντονους πορτοκαλί υποτόνους αλλά σίγουρα δεν είναι η τυπική ψυχρή απόχρωση που συνήθως διαλέγουμε για κοψίματα, θυμίζει κάπως το Harmony της Mac αλλά λίγο πιο θερμό. Έχει αρκετά έντονη χρωματική απόδοση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοψίματα εάν η επιδερμίδα σας είναι θερμή αλλά και ως bronzer για όλες τις επιδερμίδες, θερμές ή ψυχρές. Προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου αποχρώσεις για όταν θέλω να δώσω στην επιδερμίδα μου λίγο χρώμα χωρίς τη λεπτομέρεια και το έντονο αποτέλεσμα του contouring.

Natural Matte in 09 Apple Cider – Η συγκεκριμένη απόχρωση ήταν η πρώτη που δοκίμασα όταν λανσάρισαν για πρώτη φορά τη Natural Matte σειρά τους. Να πω την αλήθεια δεν ήταν και έρωτας με τη πρώτη ματιά, επειδή τότε δεν ήμουν συνηθισμένη σε ρουζ με αποχρώσεις που δεν ήταν ροδακινί νόμιζα ότι ήταν πολύ έντονο για μένα και δεν μου ταίριαζε. Με τον καιρό κατάλαβα ότι κάποιες φορές χρειάζομαι λίγο πιο έντονες αποχρώσεις στα ρουζ για να μην δείχνει τόσο μουντή η επιδερμίδα μου και τότε ήταν που ερωτεύτηκα το συγκεκριμένο. Η Apple Cider είναι μια ιδιαίτερη απόχρωση, μια μίξη κόκκινου και ροζ με πορτοκαλί υποτόνους και με μια τρομερά έντονη χρωματική απόδοση η οποία χρειάζεται ελαφρύ χέρι όταν το απλώνετε. Εάν γενικότερα δεν τα πάτε καλά με τα ρουζ σε ροζ αποχρώσεις πρέπει να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο!

Natural Matte in 11 Natural Rose – Τελευταία ματ απόχρωση στη συλλογή μου η Natural Rose η οποία είναι και η λιγότερη αγαπημένη μου, όχι γιατί δεν είναι μια υπέροχη απόχρωση αλλά γιατί είναι πολύ απαλή και φαίνετε ελάχιστα στη δικιά μου επιδερμίδα. Είναι μια φυσική ουδέτερη ροζ απόχρωση, δηλαδή ούτε ψυχρή αλλά ούτε και θερμή οπότε είναι τέλεια για κάθε επιδερμίδα. Είναι ένα αρκετά καλό dupe για το Blushbaby της Mac, δυστυχώς όμως με το συγκεκριμένο αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα που έχω και με το Blushbaby, ισα ισα που φαίνετε στο πρόσωπο μου. Το χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στα μαγουλά μου, και συνήθως τους χειμωνιάτικους μήνες όπου είμαι  πιο ανοιχτόχρωμη και κάνει λίγη αντίθεση πάνω μου.

Pearl Blush in 04 Hazelnut – Αυτό είναι το μοναδικό ρουζ στη συλλογή μου από την pearl σειρά και αυτό γιατί δεν είμαι φαν των shimmery blushes, προτιμώ να φοράω ένα ξεχωριστό highlighter πάνω από ματ ρουζ. Το καλοκαίρι που το πήρα ήταν μια αγορά της στιγμής, έψαχνα για ένα ρουζ με χρυσά shimmers για να το φοράω ως highlighter, αυτό που δεν περίμενα όμως ήταν να έχει τόσο έντονη χρωματική απόδοση, οπότε το φοράω σαν ρουζ και highlighter μαζί. Τα Pearl blushes της Seventeen στην υφή τους θυμίζουν αρκετά τα mineralized blushes από Mac, μέχρι και το κυρτό τους σχήμα είναι ολόιδιο, αλλά δεν είναι mineral, περιέχουν σκόνη φυσικού μαργαριταριού. Η απόχρωση Hazelnut έχει μια ροδακινί χρυσό-μπεζ απόχρωση η οποία είναι άκρως καλοκαιρινή και ταιριάζει πολύ σε μαυρισμένες επιδερμίδες. Κάτι που έκανε εντύπωση είναι ότι η συσκευασία των Pear blushes περιέχει 7.5 γραμμάρια ενώ των Natural Matte 6 γραμμάρια και έχουν την ίδια τιμή, 12 ευρώ.


Εδώ σας έχω και swatches:

αριστερά προς δεξιά: Natural Rose, Apple Cider, Cafe Au Lait, Hazelnut


Αυτά λοιπόν είναι τα ρουζ της Seventeen που έχω στη συλλογή μου και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον αυτή η συλλογή θα μεγαλώσει! Όποιο και να διαλέξετε ματ ή pearl, πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε με την τρομερή χρωματική τους απόδοση. Κατά τη γνώμη μου η Seventeen έχει κάνει απίστευτη δουλεία με τα ρουζ της και δυστυχώς είναι κάπως υποτιμημένα στην Ελλάδα. Ναι συμφωνώ δεν είναι και τα φθηνότερα της αγοράς, ούτε και έχουν τη τεράστια χρωματική γκάμα των Mac, αλλά για την ποιότητα τους, το γεγονός ότι είναι parabens και fragrance free αλλά και για την υφή τους προσωπικά τα βάζω σε ψηλότερο σκαλί από τα Mac. Ελπίζω στο μέλλον η Seventeen να επεκτείνει τη χρωματική τους γκάμα και να βγάλουν ακόμα περισσότερες αποχρώσεις, και για όσες δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα ελπίζω αυτό το post να σας βοήθησε να κάνετε τη πρώτη σας επιλογή.


12 comments:

  1. τα δυο τελευταία φαίνονται πολύ όμορφα και θα ήταν κατάλληλα για καλοκαίρι, πάνω στο δικό μου δέρμα τουλάχιστον. ^^. πολύ όμορφο post! ευχαριστούμε <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ! Πραγματι το Hazelnut δειχνει πολυ ωραιο τους καλοκαιρινους μηνες.

      Delete
  2. To natural rose είναι τόσο όμορφο :) Και εγώ την seventeen την είχα πολύ ψηλα στα 14. Ολόκληρη εφηβεία περάσαμε μαζί και χαίρομαι που εξελίσσεται ως εταιρία.
    Πολύ όμορφο ποστ, κατατοπιστικότατο. :)
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ!! Ολες απο Seventeen αρχισαμε :)

      Delete
  3. το Apple Cider είναι πολύ ωραίο για το χρώμα του δέρματός μου!!Πολύ ωραία όλα!!

    ReplyDelete
  4. Το cafe au lait απο τοτε που μου το προτεινεις το χρησιμοποιω συνεχεια κ ακομα δν μου εχει τελειωσει. Καταπληκτικα ρουζ κ σιγουρα θα δοκιμασω καποιο απο αυτα που προτεινες παλι! Φιλακια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαιρομαι πολυ που σου αρεσε τοσο πολυ Νατασα, ειναι πολυ καλο και αξιο να ανταγωνιστει πολυ ακριβοτερα του.

      Delete
  5. Πολυ ωραιο το blog σου και πολυ χρησιμα οσα γραφεις.θα ηθελα να μου προτεινεις ενα καλο κονσιλερ για εντονους μαυρους κυκλους απο εταιριες που βρισκουμε σε φαρμακεια η σε οικονομικες εταιριες καλλυντικων.Οσα εχω δοκιμασει απο MAC με εχουν βγαλει ΝW20,NC40,NW25.NC42 καταλαβαινεις!ΧΑΟΣ οπως και στις αποχρωσεις για Foundation σε αρκετες εταιριες high end.Φιλια και ευχαριστω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω πολυ. Δυστηχως αν και εχω δοκιμασει αρκετα οικονομικα concealers δεν εχω καταφερει να βρω καποιο που να καλυβει καλα τους κυκλους μου, και εγω οπως και εσυ εχω εντονους κυκλους. Παντα καταληγω σε Mac ή καποια αλλη εταιρεια οπως το Clarins που εχω τωρα και καλυβει πολυ καλα. Αυτο που εμαθα ομως στα Mac μετα απο πολλα λαθη μιλωντας με τους make up artists εκει για το ποια ειναι η καλυτερη αποχρωση για εντονους κυκλους, παντα μου λενε να πηγαινω με την αποχρωση που εχουν οι κυκλοι μου γιατι οτιδηποτε εστω και μισο τονο πιο ανοιχτο θα τους γκριζαρει, οποτε παντα παιρνω NW25, ενω στο προσωπο ειμαι NC25 για τα ματια παντα να διαλεγεις τις ΝW αποχρωσεις γιατι εχουν ροζ-πορτοκαλι υποτονους ενω τα NC εχουν κιτινο και κανουν τους κυκλους να δειχνουν γκρι.

      Delete
  6. polu omorfa ola! den exw dokimasei kapoio ths seventeen alla kapoia stigmh tha mpei sto programma!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστω Μαρια. Σιγουρα πρεπει να δοκιμασεις ενα στο μελλον, ειναι πολυ καλα!

      Delete
  7. Πολύ ωραίες αποχρώσεις. Μου άρεσαν όλες. Κι εγώ δεν είμαι πολύ φαν των shimmery ρουζ αλλά όπως λες σε μαυρισμένη επιδερμίδα δείχνουν πολύ ωραία. Φιλιά!

    ReplyDelete