Thursday, September 17, 2015

Simple Back to School Make Up.


Μέσα Σεπτεμβρίου και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει για τα καλά! Αν και έχω ξεμπερδέψει με τα σχολεία και πανεπιστήμια εδώ και χρόνια, είπα να αφιερώσω ένα post σε εκείνα τα γενναία κορίτσια που ξυπνάνε κάθε πρωί και πρέπει να παλέψουν με τον χρόνο και να επιλέξουν μεταξύ πρωινού φαγητού, μακιγιάζ-μαλλιά ή λίγο παραπάνω χρόνο στο κρεβάτι? I know, Ive been there κορίτσια! Θα σας δείξω όμως πως με λιγοστά προϊόντα μακιγιάζ θα έχετε μόνο μέσα σε πέντε λεπτά ένα απλό και εύκολο look έτσι ώστε να κερδίσετε λίγο παραπάνω χρόνο το πρωί. 


Αν και όταν πήγαινα σχολείο δεν βαφόμουν καθημερινά παρά μόνο όταν άρχισα το πανεπιστήμιο, η βάση του προσώπου για μένα ήταν essential μιας και ήμουν έξω για ώρες, αλλά τότε δεν υπήρχαν BB creams ή κάτι τέτοιο οπότε φόραγα foundations σε υγρή ή πουδρένια μορφή, αλλά μιας και οι ελαφριές υφές πια είναι everywhere σας προτείνω δύο από τις αγαπημένες μου BB creams, πρώτη είναι η Garnier BB Cream για λιπαρές επιδερμίδες και δεύτερη η Tea Tree Flawless BB cream από τα The Body Shop. Η BB cream της Garnier έχει περισσότερη κάλυψη και μοιάζει περισσότερο με ένα ελαφρύ foundation ενώ του The Body Shop παρέχει πιο ελαφριά κάλυψη αλλά είναι πιο μάτ από εκείνη της Garnier, οπότε η επιλογή είναι δικιά σας. Το πιο πιθανό είναι να χρειαστείτε και μία ελαφριά πούδρα για να σετάρετε τη BB cream αλλά και για touch ups κατά τη διάρκεια της ημέρας, η All About Matt της Essence είναι ότι πρέπει μιας και είναι διάφανη και μπορείτε να την χρησιμοποιείτε όσες φορές θέλετε. Εάν πάλι είστε από εκείνες που προτιμάνε να φοράνε μόνο μια πούδρα το πρωί η οποία να παρέχει καλή κάλυψη τότε η Mac Studio Fix θα γίνει κ καλύτερη σας φίλη! Καλύβει ακριβώς όπως ένα υγρό foundation αλλά είναι πανάλαφρη στο δέρμα και θα σας κρατήσει ματ για αρκετές ώρες. 


Όσον αφορά τα μάτια μια σκιά σε neutral απόχρωση όπως η Mac Woodwinked είναι ότι πρέπει μιας και μπορεί να φορεθεί σε όλο το κινητό βλέφαρο και να δείχνετε απλές και περιποιημένες σε ελάχιστο χρόνο. Μια mascara επίσης είναι must, και η Essence βγάζει φοβερές mascara με πολύ λίγο κόστος, η δικιά μου αγαπημένη είναι η Get Big Lashes Waterproof. Για τα μάγουλα ένα απαλό ρούζ σε αποχρώσεις του ροδακινί ή του ρόζ είναι ότι πρέπει για πρωινό μακιγιάζ, και πάλι η Essence έχει φοβερά αλλά και οικονομικά ρούζ σε απαλές αποχρώσεις, τα Silky Touch Blushes. Τώρα όσον αφορά τα χείλη εξαρτάται από το look που θέλετε να έχετε, τις πιο πολλές φορές να πω την αλήθεια φόραγα απλά ένα lip balm ή ένα lip gloss σε ροδακινί απόχρωση, για lip balm με χρώμα τα Babylips από Maybelline είναι ότι πρέπει αλλά και για εσάς που έχετε σκασμένα χείλη ειδικά για τώρα που έρχεται χειμώνας, το BabyLips Dr. Rescue είναι μια πολύ καλή λύση. Για lip gloss μπορείτε να βρείτε πολλά στην αγορά, αλλά ένα σε ροδακινί απόχρωση που να είναι και οικονομικό σας προτείνω το Baby Doll’s Favourite από την Essence. Αν πάλι σας αρέσουν τα κραγιόν, στη Mac θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από ροζ και ροδακινί κραγιόν τα οποία είναι τέλεια για πρωινά looks!


Πείτε μου, ποια είναι η δικιά σας make up ρουτίνα για το σχολείο ή το πανεπιστήμιο?

7 comments:

  1. Τέλειο ποστ! Στο σχολείο έβαζα μόνο μεικ απ για να καλύψω την ακμή, τώρα ευτυχώς με έχουν βολέψει οι κρέμες ΒΒ. Κονσίλερ κάτω από τα μάτια, πουδρίτσα και ρουζ οπωσδήποτε. Αααν έχω παραπάνω χρόνο βάζω μάσκαρα και κανένα κραγιόν ή γκλος

    ReplyDelete
  2. μου άνοιξε η διάθεση με όλα αυτά τα ωραία χρώματα!!!! λέω να κοιτάξω τα ρουζάκια από essence!!! ^^.. την bb της garnier την έχω δοκιμάσει από την αδερφή μου στην απόχρωση medium και δεν μου πολυάρεσε :/ αλλά άκουσα ότι η σύνθεση διαφέρει με την light! ξέρεις αν είναι αλήθεια"? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εχω και τις 2 αποχρωσεις αλλα επειδη χρησιμοποιω την μεσαια αποχρωση παντα μαζι με την ανοιχτη και ποτε μονη της δεν εχω προσεξει καποια διαφορα στην υφη της.

      Delete
  3. Τι τελεια παρουσιαση τελεια χρωματα και τελειες επιλογες, συμφωνω για τις ροδακινι αποχρωσεις σε δειχνουν τοσο φρεσκια (εμεις οι δυο πρεπει να κανουμε κλαμπ 50 αποχρωσεις ροδακινιου :P)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ!! Ειμαι μέσα για το club, από που νομίζεις ότι βγήκε το SophiaPeaches? LOL

      Delete
  4. Καταπληκτικές φωτογραφίες Σοφάκι μου και πολύ ωραίο ποστ! Ούτε εγώ βαφόμουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο, σιγά μη θυσίαζα τον ύπνο μου για να κάτσω 7-8 το πρωϊ να βαφτώ! Τώρα αν βιάζομαι βάζω μάσκαρα, concealer τοπικά και πούδρα! Φιλιά :) x

    ReplyDelete